Veiligheid

Of je nu 150 km per week rijdt of 1.500 km in de maand, iedereen wil zo veilig mogelijk rijden. Laat dat nu net zijn waar de Space Star in uitblinkt.

Solide lichtgewicht carrosserie

Verbeterde kooiconstructie

De carrosserie van de Space Star is bijzonder solide en licht tegelijk. Dit is het resultaat van de toepassing van plaatstaal van hoge treksterkte, wat belangrijk bijdraagt aan de hoge botsveiligheid van de auto.
Alt Text

Airbags voor bestuurder en passagiers

Bescherming voor alle inzittenden

De Space Star is uitgerust met 6 airbags. Bestuurder en voorpassagier hebben front- en zijairbags voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de inzittenden voor en achter beschermd door gordijnairbags, die aan weerszijden van het interieur van voor naar achter lopen.

Veiligheidsgordels met voorspanners

Verbeterde veiligheidsgordels voor

Bij een frontale botsing spannen de voorspanners de veiligheidsgordels automatisch aan. Hiermee bieden deze de bestuurder en voorpassagier extra bescherming, want de kracht van de impact wordt hierdoor verminderd.
Alt Text
Active Stability & Traction Control (ASTC)

Je auto grijpt in zodra je de controle verliest

Zodra banden hun grip verliezen op een gladde ondergrond of tijdens het nemen van een bocht, past ASC automatisch het motorvermogen aan en stuurt het systeem remkracht naar de betreffende wielen om je te helpen de auto onder controle te houden en een slip te voorkomen. De Traction Control-functie zorgt ervoor dat doorslippende wielen worden afgeremd, voor soepel wegrijden en accelereren in een rechte lijn.
Alt Text
ABS met Electronic Brakeforce Distribution (EBD)

Optimale remkracht

ABS helpt voorkomen dat de wielen blokkeren tijdens een noodstop. De Space Star beschikt daarnaast over Electronic Brakeforce Distribution (EBD). Dit systeem verdeelt de remkracht automatisch optimaal over alle wielen om te zorgen voor een maximale remvertraging.
Alt Text
Hill Start Assist (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

Als je wilt wegrijden op een steile helling zorgt Hill Start Assist ervoor dat je auto niet ongewild achteruitrolt, door de remmen nog tot twee seconden vast te houden totdat je het gaspedaal bedient.
Alt Text
Bandenspanningscontrolesysteem

Altijd de juiste bandenspanning

Sensoren en zenders in de velgen monitoren de bandenspanning. Als die in een of meer banden aanmerkelijk te laag wordt, waarschuwt het systeem je met een lampje op het instrumentenpaneel.
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting