Veiligheid

Zelfs in een kleine hatchback zetten we groots in op veiligheid. De Space Star omvat een waaier aan intelligente veiligheidssystemen waarmee ze veel andere auto’s het nakijken geven. Zo genieten alle inzittenden tijdens elke rit een optimale bescherming dankzij systemen zoals Forward Collision Mitigation en Automatic High Beam.

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM (FCM)

Vertraagt je auto automatisch

Dit intelligente veiligheidssysteem houdt niet alleen de voertuigen voor je in de gaten, maar kan ook rekenen op voetgangerherkenning. Zodra er gevaar dreigt op een aanrijding met een ander voertuig of een voetganger, wordt je Space Star dus automatisch afgeremd.

AUTOMATIC HIGH BEAM (AHB)

Zet je grote lichten automatisch aan en uit

Om ’s nachts rijden comfortabeler te maken schakelen de grote lichten automatisch over op dimlicht wanneer de aanwezigheid van een tegenligger wordt gedetecteerd. Zodra die voorbij is, schakelt het systeem weer over op groot licht. En natuurlijk kun je deze functie ook manueel bedienen.

RISE-EXTERIEUR (REINFORCED IMPACT SAFETY EVOLUTION)

Ingebouwde pantsering

De Space Star maakt gebruik van ons hoogtechnologische Reinforced Impact Safety Evolution-koetswerk (RISE). Deze structuur van hoogwaardig staal absorbeert de botsenergie en leidt ze af in alle richtingen, maar maakt tegelijk het koetswerk aanzienlijk lichter.  

7 SRS AIRBAGS

Airbags voor de bestuurder en de passagiers

De Space Star is uitgerust met een systeem van 7 SRS-airbags. Meer bepaald gaat het om frontale airbags, zijdelingse airbags voorin, gordijnairbags en zelfs een knieairbag voor de bestuurder. Met een dergelijk veiligheidsarsenaal is iedereen aan boord perfect beschermd. 

HILL START ASSIST (HSA)

Gemakkelijk vertrekken op hellingen

Hill Start Assist maakt het je heel gemakkelijk om op een steile helling te vertrekken. Het systeem houdt de remmen maximaal gedurende twee seconden vast, tot wanneer je het gaspedaal induwt. Op die manier hoef je nooit bang te zijn om achteruit te rollen.

VOORSPANNERS

Spannen de veiligheidsgordels automatisch aan

De voorspanners op de voorste veiligheidsgordels trekken de gordels automatisch aan bij een botsing, om de bestuurder en de passagier nog beter op hun plaats te houden. (Dubbele voorspanner als optie voor de bestuurder, enkele voorspanner als optie voor de voorste passagier).

ACTIVE STABILITY CONTROL (ASC)

Remt automatisch op gladde wegen

Op een gevaarlijke ondergrond of wanneer het voertuig gaat slippen door een bruusk manoeuvre, worden de remmen automatisch geactiveerd. Om de auto nog meer te stabiliseren wordt tegelijk ook het motorvermogen beperkt.

Behoud de controle bij het remmen

ABS MET EBD

De Space Star beschikt over een antiblokkeersysteem (ABS) op de vier wielen. Dat voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens een noodstop, zodat de bestuurder zelfs op gladde wegen de controle kan behouden. Als bijkomende functie verdeelt Electronic Brakeforce Distribution (EBD) de remkracht over de vier wielen om de remprestaties nog doeltreffender te maken.

Houd je bandendruk altijd in de gaten

TYRE PRESSURE MONITORING SYSTEM (TPMS)

De juiste bandenspanning is heel belangrijk voor een veilig rijgedrag. Met het TPMS-systeem worden de druk en de temperatuur van de banden gemeten door sensoren, die deze gegevens doorspelen aan een stuureenheid. Als de bandendruk te laag wordt, gaat op het dashboard een waarschuwingslampje branden.

Als je afwijkt van je rijstrook, zal de auto je daarop wijzen

LANE DEPARTURE WARNING (LDW)

Als je auto zijn rijstrook verlaat en je daarbij geen richting aangeeft, gaat deze slimme functie ervan uit dat je per ongeluk afwijkt van je lijn. Hij laat dan een pieptoon horen, terwijl op het dashboard een waarschuwingslampje gaat branden.

Space Star

Wat wil je nu graag doen?