Veiligheid

Dankzij geavanceerde technologie, zoals intelligente sensoren die de omgeving scannen en je waarschuwen bij gevaar, biedt de Eclipse Cross je veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Meer veiligheid bij een botsing

Met een combinatie van camera's en laserradarsystemen schat het FCM-systeem je afstand en snelheid ten opzichte van je voorligger in. Als het systeem een risico op een botsing waarneemt, geeft het een waarschuwingssignaal en vertraagt het automatisch je voertuig.

Lane Departure Warning (LDW)

De auto waarschuwt je wanneer je slingert

Deze slimme functie geeft een geluidssignaal weer en toont een waarschuwing op het dashboard om je te waarschuwen dat je voertuig zijn rijstrook verlaten heeft en je de richtingaanwijzers niet gebruikt hebt.

Adaptive Cruise Control (ACC)

Houd afstand van je voorligger

De Adaptive Cruise Control vermindert spiervermoeidheid op lange trajecten omdat je zelf de gewenste maximumsnelheid van de auto kunt bepalen en het systeem de gekozen afstand tot je voorligger voor je handhaaft.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze functie maakt gebruik van radarsensoren om na te gaan of zich voertuigen in je dode hoeken bevinden. Als je van rijstrook wilt veranderen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de buitenspiegel die zich het dichtst bij het gevaar bevindt, en weerklinkt er een geluidssignaal.

Automatic High Beam (AHB)

Bedient de koplampen voor jou

Voor meer rijgemak in het donker schakelen de grootlichten automatisch over naar dimlichten wanneer een tegenligger waargenomen wordt. Zodra de tegenligger gepasseerd is, worden de grootlichten opnieuw ingeschakeld. Je hoeft dus nooit meer je stuur los te laten om de lichten handmatig om te schakelen.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Met een gerust hart achteruitrijden

Als de radarsensoren in de achterbumper een zijdelings naderend voertuig waarnemen nadat je de achteruitversnelling hebt ingeschakeld, verschijnt er een waarschuwing op het multifunctionele beeldscherm, weerklinkt er een geluidssignaal en begint er een waarschuwingslampje te knipperen in beide buitenspiegels.

Multi Around Monitor

Bekijk de auto vanuit elke hoek

Lastige parkeermanoeuvres worden een fluitje van een cent. Camera's op de voorkant, achterkant en zijkanten van het voertuig (inclusief een vogelperspectief) geven je een beeld van je dode hoeken en helpen je om makkelijker te parkeren. Ze registreren ook of achter de auto een voertuig of voetganger voorbijkomt.

RISE (Reinforced Impact Safety Evolution)-koetswerk

Ontworpen om jou te beschermen

De Eclipse Cross maakt gebruik van onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie, die meer weerstand biedt bij een botsing. Het koetswerk is op strategische plaatsen voorzien van verstevigingen, die de energie bij een stevige botsing helpen afvoeren en absorberen. Zo verkeren jij en je passagiers in alle veiligheid wanneer het er echt op aankomt.