• Rijtips

  19
  startstop
  Dagelijks

  rijden

  Multi information display
  Belangrijke informatie in een oogopslag

  De boordcomputer ofte multi-information display kan de bestuurder heel wat informatie aanreiken, zoals de tijd, de datum, de gegevens van de audio-installatie, de buitentemperatuur en de gegevens van de hoogtemeter en de barometer. Hij toont ook erg nuttige rij-informatie zoals de gemiddelde snelheid, het brandstofverbruik en de resterende actieradius met de brandstofvoorraad die zich nog in de tank bevindt. Wanneer je auto over een Mitsubishi Multi Communication Systeem (MMCS) beschikt, wordt al deze informatie op het 7"-scherm in het midden van het dashboard getoond.

  Rijden met kinderen in de auto
  9 veiligheidstips

  1. Laat je kind nooit alleen in de auto achter.

  2. Kinderzitjes. Vervoer geen kinderen in een auto die niet over kinderzitjes beschikt.
  3. Laat de zitjes in de auto. Kinderzitjes zouden in de auto moeten blijven en niet elke dag van auto tot auto overgeplaatst mogen worden. Het is beter bijkomende veiligheidszitjes te kopen.
  4. Installeer de kinderzitjes op de juiste wijze. Als je genoodzaakt bent de veiligheidszitjes te verwijderen en te (her)installeren, dien je je ervan te vergewissen dat ze elke keer correct geïnstalleerd worden.
  5. Welk zitje voor welk kind? De verschillende EU-landen hebben vaak verschillende wetten met betrekking tot kinderzitjes. Als je de specifieke regels in een bepaald land wil kennen, kun je terecht op deze website van de Automobile Association. Kies het gewenste land en klik op 'view advice'.
  6. Voor- of achterin? Kinderen jonger dan 12 en kleiner dan 1.5 meter moeten een gepast kinderzitje of zitverhoger gebruiken, zowel voor- als achteraan in de auto. Gebruik geen kinderzitjes die tegen de rijrichting in gemonteerd zijn op voorstoelen van auto's met een passagiersairbag. Alle nieuwe Mitsubishi-modellen bieden de mogelijkheid om de passagiersairbag uit te schakelen. Wanneer dat gebeurd is, mag je wel een tegen de rijrichting in gemonteerd kinderzitje gebruiken.
  7. Te heet? Als je in heet, zonnig weer rijdt is het aangeraden om voor zonneschermen te zorgen voor de ramen, zeker bij zuigelingen, peuters en kleuters.
  8. Niet telefoneren of eten. Zorg niet voor bijkomende afleiding zoals telefoneren met je gsm of het eten van snacks wanneer je met je kinderen reist. Verkeersborden en -lichten, maar ook andere bestuurders eisen al genoeg aandacht op.
  9. Dicht bij huis. Het is nog altijd zo dat de meeste ongevallen dicht bij huis gebeuren. Blijf dan ook altijd alert wanneer je in je eigen buurt rijdt en denk eraan dat je rit pas helemaal voorbij is wanneer je veilig geparkeerd bent.


  ETACS 
  Je persoonlijke assistent
  Mitsubishi Motors' aanpasbare Electronic Total Automobile Control System (ETACS) laat je toe de bediening van een hele reeks voorzieningen voor bijkomende veiligheid, comfort en gemak naar jouw persoonlijke voorkeur in te stellen. Bepaalde ETACS-comfortfuncties kunnen door ofwel jezelf of door je Mitsubishi-verdeler aangepast worden. De ETACS-specificaties kunnen verschillen naargelang van het voertuigmodel. Kijk altijd in je bestuurdershandleiding voor meer informatie.

  Licht- en regensensor
  De lichtsensor ontsteekt automatisch de koplampen als het donker wordt. De regensensor zorgt er van zijn kant voor dat de ruitenwissers automatisch ingeschakeld worden wanneer de voorruit nat wordt.

  Sleutelloze instap
  Deze functie laat je toe de deuren en de koffer te openen en te sluiten, en de ramen te sluiten met de afstandsbediening.

  Sleutelloze bediening
  Het slimme sleutelloze instap- en startsysteem maakt het mogelijk de voordeuren en de koffer te openen en de motor te starten zonder de sleutel uit je zak te moeten halen.

  Richtingaanwijzer met comfortmodus
  Wanneer de hendel van de richtingaanwijzers kort wordt aangetikt, zullen de richtingaanwijzers vanzelf driemaal knipperen, zodat je je kunt concentreren op het manoeuvreren en daardoor veiliger rijdt.

  Open deur-alarm
  Als een van de deuren niet gesloten is wanneer de auto in beweging is zal een zoemer je hiervan verwittigen.

  Automatisch uitschakelende koplampen
  Wanneer je het contact hebt uitgeschakeld en de auto verlaten hebt, worden de koplampen automatisch uitgeschakeld, om het leeglopen van de batterij tegen te gaan.

  Timer voor de elektrisch bediende ruiten
  Na de sleutel uit het contact genomen te hebben kunnen de ruiten van binnenuit nog tot 30 seconden lang geopend en gesloten worden.

  Snelheidsgevoelige ruitenwissers
  Wanneer de ruitenwissers vooraan in intervalstand staan, verandert een snelheidssensor de intervalsnelheid afhankelijk van de snelheid van de wagen om een beter zicht te garanderen.

  Fold and hide
  Plezierig en flexibel
  Tegenwoordig hoort een auto-interieur flexibel te zijn. Het Fold 2 Hide-systeem - een echte Mitsubishi-innovatie - is hier het ultieme voorbeeld van. Er werd heel wat denkwerk geïnvesteerd in dit veelzijdige en unieke systeem dat verkrijgbaar is op de Pajero, Outlander en Grandis. Het systeem biedt je de mogelijkheid om de twee zitplaatsen van de derde rij onder de vloer op te bergen wanneer ze niet gebruikt worden. De laadruimte is dan volledig vlak. De zitplaatsen kunnen in geen tijd opnieuw uitgeklapt worden, waardoor de auto een echte 5+2-zitter wordt.

  In de Outlander en de Lancer Sportback is de tweede stoelenrij ook makkelijk en eenvoudig weg te klappen. Het volstaat gedurende enkele seconden aan een hendel aan de zijkant van de kofferruimte te trekken, waarna de rugleuningen omklappen en de zittingen een beetje vooruit schuiven. De hele stoel vouwt zich dan voorwaarts op.

  Dashboard
  Innovatie en stijl

  Wanneer je met je Mitsubishi rijdt, kijk je uit op een hoogtechnologisch dashboard dat niets te wensen overlaat. Het zit vol innovatieve en bruikbare systemen die je comfort en veiligheid garanderen. Hier vind je enkele voorbeelden.

  1. Designdetails
  De dashboards van alle Mitsubishi's zijn een voorbeeld van aandachtig bestudeerde designdetails. Neem bijvoorbeeld het dashboard van de Pajero:  zijn schakelpook is uitgevoerd in een design met zilver en leder, terwijl de sportieve combi-instrumenten in alle omstandigheden verlicht blijven om de zichtbaarheid ervan te verbeteren. Wanneer het donker is, baadt het interieur in een kalmerend en zacht achtergrondlicht, en het met zacht leder beklede stuurwiel is uitgerust met de laatste nieuwe bedieningselementen voor de audio-installatie en de snelheidsregelaar.
   
  2. Rockford audiosysteem
  In het hart van de entertainmentconsole van de Pajero huist een topklasse-audiosysteem. De 'Rockford Acoustic Design'-installatie is door Rockford Corporation op maat gebouwd voor de Pajero. Twaalf optimaal gepositioneerde luidsprekers (max. 860 Watt) zorgen voor een uitzonderlijke akoestische atmosfeer. Een krachtige subwoofer achterin garandeert diepe, pompende bassen, terwijl de elf andere premiumluidsprekers de rijke stereo-surroundklank voor hun rekening nemen. Het opwindende Rockford Fosgate-audiosysteem met 9 luidsprekers en 710 Watt werd ontworpen voor de Outlander en alle modellen van de nieuwe Lancer-familie. Wat een sound, wat een zicht!
   
  3. Entertainment en technologie
  De Pajero, Outlander en Lancer kunnen uitgerust worden met het fenomenale Mitsubishi Multi Communication System (MMCS) met een harddisk van 40 gigabyte die verdeeld zijn over een HDD-navigatiegedeelte en een muziekserver. Het 7" LCD-scherm is erg helder en biedt alle voordelen van een aanraakscherm terwijl de controleknoppen van het toestel makkelijk bereikbaar zijn voor optimaal gebruiksgemak. De harde schijf met grote capaciteit laat zich opmerken door zijn ultrasnelle zoekcapaciteit bij het bepalen van de te volgen route. Het MMCS biedt ook een hele reeks entertainmentbronnen: FM/AM-radio, Dvd-speler (CD/CD-R/CD-RW/DVD video compatibel) en een muziekserver met de mogelijkheid om 2.000 titels op te slaan. Het systeem beschikt bovendien over een CD-database muziekherkenningsdienst die MP3/WMA-spelers ondersteunt. Deze kunnen rechtstreeks aan het systeem verbonden worden door een aux-inputpoort aan de voorzijde van de centrale console. Het stuurwiel beschikt over knoppen voor de bediening van het audiosysteem en de Bluetooth-handsfree telefoonfunctie. De Pajero en de Outlander kunnen ook met een achteruitrijcamera uitgerust worden. De kristalheldere beelden van de camera worden weergegeven op het 7"-aanraakscherm van het MMCS en maken het uiterst makkelijk om zelfs bij weinig ruimte te parkeren.
   
  4. Mooi om zien
  Het centrale scherm van het MMCS in de Pajero toont de tijd, de datum, de informatie van de audio-installatie, de buitentemperatuur, de hoogte en de luchtdruk, en natuurlijk ook de gemiddelde snelheid, het brandstofverbruik en de overblijvende actieradius. In het centrum van de sportieve combi-instrumenten bevindt zich verder nog een gesofisticeerd display met informatie over het 4WD-vierwielaandrijvingssysteem.
   
  5. Handsfree
  De meeste modellen van Mitsubishi beschikken over een Bluetoothsysteem dat het mogelijk maakt mobiele telefoons uitgerust met Bluetooth rechtstreeks aan te sluiten op het audiosysteem van de auto. Je telefoon kan dan bediend worden via de knoppen op het stuur, zodat je je auto veilig kunt blijven besturen. Om na te gaan of je mobiele telefoon compatibel is met het handsfreeysteem, kin je op deze link klikken of je verdeler om uitleg vragen.

Contact a dealer about a service