Rijdynamiek

Rijden met de Space Star is opwindend. Geef gas en hij reageert onmiddellijk op je commando’s. Zijn bijzonder dynamische acceleratievermogen zorgt er samen met zijn levendige en stabiele rijgedrag voor dat hij met een gezwinde zwierigheid door het verkeer flitst. 

1.2L MIVEC DOHC-MOTOR MET 12 KLEPPEN

Toonaangevend brandstofverbruik in zijn segment

De Space Star wordt aangedreven door een 1,2 liter grote MIVEC-motor met 3 cilinders in lijn, een dubbele bovenliggende nokkenas en 12 kleppen. MIVEC staat voor Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control System. Dat betekent dat hij dynamische prestaties levert en tegelijk indrukwekkend zuinig is. Resultaat: minder tankstops en meer tijd om te genieten van de reis. 

ZEER GESTROOMLIJND DESIGN

Ontworpen om brandstofefficiënt te zijn

Het koetswerk van de Space Star werd zorgvuldig doordacht om vlot door de lucht te klieven. De beperkte luchtweerstand vermindert de windgeluiden en de CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor minder verbruik en meer stabiliteit bij hoge snelheden. 

VOORBEELDIGE DRAAICIRKEL

Hij wurmt zich in de krapste plekken

Met een extreem kleine draaistraal van 4,6 meter (een van de beste in zijn segment) voelt de Space Star zich perfect thuis in smalle straatjes in de stad of op kleine plattelandswegen. En als je een parkeerplaats zoekt, past deze hatchback in gaatjes die andere auto’s aan zich voorbij moeten laten gaan.

CRUISE CONTROL

Relaxter rijden over lange afstanden

Met de cruise control houdt je Space Star automatisch zijn snelheid aan, zonder dat je je voet op het gaspedaal hoeft te houden. Zo kun je in alle comfort lange afstanden afleggen. Om de snelheidsregelaar uit te schakelen moet je gewoon de koppeling of de rem induwen. 

ECO MODE-INDICATOR

Word een milieubewuste bestuurder

Telkens wanneer je rustig en gematigd optrekt, licht de ECO-indicator op. Hoe meer lichtjes je laat branden, des te beter ben je aan het rijden. Zo helpt de auto je om betere rijgewoonten aan te nemen, waardoor je brandstofkosten dalen en je bijdraagt tot een schoner milieu. 

Space Star

Wil je meer leren over de opvallende looks van de Space Star? Ga dan naar Exterieur.