Veiligheid

Als het op veiligheid aankomt, laten wij niets aan het toeval over. De OUTLANDER biedt meer veiligheid op het vlak van zijn remsysteem, zijn verlichting en zijn interieur, om jou en je passagiers te beschermen.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Meer veiligheid bij een botsing

Met een combinatie van camera's en laserradarsystemen schat het FCM-systeem je afstand en snelheid ten opzichte van je voorligger in. Als het systeem een risico op een botsing waarneemt, laat het een waarschuwingssignaal weerklinken en vertraagt het automatisch je voertuig.

Adaptive Cruise Control System (ACC)

Helpt je om een veilige afstand te bewaren

Het systeem maakt gebruik van een radar om een veilige afstand te handhaven tussen jou en het voertuig voor jou. Als je te dicht bij je voorligger komt of als hij vertraagt of stopt, zal de ACC je voertuig automatisch doen vertragen of tot stilstand doen komen. Het systeem zorgt voor meer gemoedsrust, vooral in stop-startverkeer.

Lane Departure Warning (LDW)

De auto waarschuwt je wanneer je slingert

Deze slimme functie geeft een geluidssignaal weer en toont een waarschuwing op het dashboard om je te waarschuwen dat je voertuig zijn rijstrook verlaten heeft en je de richtingaanwijzers niet gebruikt hebt.

Automatic High Beam (AHB)

Bedient de koplampen voor jou

Voor meer rijgemak in het donker schakelen de grootlichten automatisch over naar dimlichten wanneer een tegenligger waargenomen wordt. Zodra de tegenligger gepasseerd is, worden de grootlichten opnieuw ingeschakeld. Je hoeft dus nooit meer je stuur los te laten om de lichten handmatig om te schakelen.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze functie maakt gebruik van radarsensoren om na te gaan of zich voertuigen in je dode hoeken bevinden. Als je van rijstrook wilt veranderen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de buitenspiegel die zich het dichtst bij het gevaar bevindt, en weerklinkt er een geluidssignaal.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Met een gerust hart achteruitrijden

Als de radarsensoren in de achterbumper een zijdelings naderend voertuig waarnemen nadat je de achteruitversnelling hebt ingeschakeld, verschijnt er een waarschuwing op het multifunctionele beeldscherm, weerklinkt er een geluidssignaal en begint er een waarschuwingslampje te knipperen in beide buitenspiegels.

Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Geen plotse versnellingen meer

Om kleine botsingen bij het parkeren te helpen voorkomen, weerklinkt er een geluidssignaal en gaat er een waarschuwingslampje branden wanneer de sensoren een obstakel in de buurt waarnemen. De acceleratie wordt ook onder controle gehouden als je per ongeluk het gaspedaal indrukt.

Hill Start Assist (HSA)

Nooit meer achteruitrollen op een helling

De HSA maakt het eenvoudiger om te vertrekken op een steile helling, doordat het systeem voorkomt dat de auto achteruitrolt. Zodra een helling gedetecteerd wordt, houdt het systeem automatisch de remmen ingeschakeld tot jij het gaspedaal indrukt.

RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) Body

Een interieur met een beschermende koetswerkstructuur

De OUTLANDER maakt gebruik van onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Het koetswerk is op strategische plaatsen voorzien van verstevigingen, die de energie bij een stevige botsing helpen afvoeren en absorberen. Zo verkeren jij en je passagiers in alle veiligheid wanneer het er echt op aankomt.

7 SRS Airbag System

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimaal te beschermen bij een botsing is de OUTLANDER uitgerust met 7 airbags. Bij frontale botsingen worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door frontale airbags, terwijl de bestuurder beschikt over een extra knieairbag. Bij een zijdelingse botsing worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijdelingse airbags, terwijl zowel de voorste als de achterste inzittenden worden beschermd door gordijnairbags die aan de zijkanten van voren naar achteren lopen.

Rigid Welded Body

Nog meer bescherming

De OUTLANDER kan uitpakken met een stabieler rijgedrag dankzij een zeer stijve carrosserie. Dit wordt verwezenlijkt door een puntlasproces en door structurele kleefstoffen aan te brengen in de opening van de deuren en de achterklep.