Veiligheid

Met geavanceerde technologie, waaronder slimme sensoren die je omgeving scannen en je waarschuwen bij gevaar, biedt de Outlander veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Meer veiligheid bij een aanrijding

Met een combinatie van camera’s en lasergestuurde radartechnologie beoordeelt FCM je snelheid en afstand tot je voorligger. Zodra het systeem het gevaar van een aanrijding waarneemt, waarschuwt FCM je met een akoestisch signaal en remt het systeem je auto automatisch af.
Helpt je een veilige afstand bewaren

Adaptive Cruise Control System (ACC)

Helpt je een veilige afstand bewaren

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om een veilige afstand te handhaven tussen jou en je voorligger. Nader je deze voorligger te dicht, mindert deze vaart of komt hij tot stilstand, dan zorgt ACC ervoor dat je auto automatisch vaart mindert of tot stilstand komt. ACC biedt veel extra veiligheid. Voor jou een zorg minder, vooral in fileverkeer.
If you drift, the car will tell you
Lane Departure Warning (LDW)

Je auto waarschuwt zodra je slingert

Deze slimme veiligheidsvoorziening waarschuwt je met een piepsignaal en een weergave op het instrumentenpaneel, zodra je auto van rijbaan dreigt te wisselen zonder dat je de richtingaanwijzer hebt ingeschakeld.
It switches the beam for you
Automatic High Beam (AHB)

Bedient de verlichting voor jou

Voor meer ontspannen rijden in het donker wordt het grootlicht automatisch omgeschakeld naar dimlicht, zodra een tegenligger wordt waargenomen. Zodra deze is gepasseerd, schakelt AHB weer terug naar grootlicht. Hierdoor hoef je je hand niet van het stuur te nemen om handmatig te schakelen tussen groot- en dimlicht.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze veiligheidsvoorziening maakt gebruik van radarsensoren om te checken of zich voertuigen in je blinde hoeken bevinden. Wanneer je van rijbaan wilt wisselen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de betreffende buitenspiegel en klinkt er een akoestisch signaal.
Reversing with confidence
Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Zelfverzekerd achteruitrijden

Zodra radarsensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen terwijl je de auto in zijn achteruit hebt gezet, verschijnt er een waarschuwing op het multi-informatiedisplay, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingslampje op in beide buitenspiegels.
Parking made easier
Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Moeiteloos parkeren

Om een botsing tijdens het parkeren te voorkomen, klinkt er een zoemer en licht er een waarschuwingssignaal op zodra de sensoren voor of achter een obstakel dichtbij waarnemen. Ook wordt de acceleratie begrensd als je ongewild het gaspedaal diep intrapt.

Active Stability Control (ASC)

Zodra je de controle verliest, corrigeert de auto zichzelf

De sensoren van het ASC-systeem registreren doorslippende wielen, waarna het motorvermogen automatisch wordt verminderd en de doorslippende wielen worden afgeremd. Voor maximale veiligheid en voertuigbeheersing.
No rolling backwards on hills
Hill Start Assist (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Zodra het systeem een hellingshoek vaststelt, houdt het automatisch de remmen vast totdat je het gaspedaal intrapt.
A cabin with a protective shell
RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) Body

Een interieur met een kooiconstructie

De Outlander is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er op aankomt.
replace me

Zeven airbags

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de Outlander uitgerust met 7 airbags. Bestuurder en voorpassagier beschikken over een frontairbag en de bestuurder heeft een knieairbag voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijairbags en zowel de inzittenden voor als achter genieten bescherming door gordijnairbags, die aan weerszijden van het interieur van voor naar achter lopen.
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting