Veiligheid

Wij hebben ons ten doel gesteld auto’s te ontwikkelen die jou en je dierbaren veilig vervoeren. Van slimme sensoren tot een veiligheidskooi die bescherming biedt: de Outlander PHEV biedt veiligheidsvoorzieningen van het hoogste niveau.

Adaptive Cruise Control System (ACC)

Helpt je een veilige afstand bewaren

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om een veilige afstand te handhaven tussen jou en je voorligger. Nader je deze voorligger te dicht, mindert deze vaart of komt hij tot stilstand, dan zorgt ACC ervoor dat je auto automatisch vaart mindert of tot stilstand komt. ACC biedt veel extra veiligheid. Voor jou een hele zorg minder, vooral in fileverkeer.
Meer veiligheid bij een aanrijding

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Meer veiligheid bij een aanrijding

Met een combinatie van camera’s en lasergestuurde radartechnologie beoordeelt FCM je snelheid en afstand tot je voorligger. Zodra het systeem het gevaar van een aanrijding waarneemt, waarschuwt FCM je met een akoestisch signaal en remt het systeem je auto automatisch af.
If you drift, the car will tell you
Lane Departure Warning (LDW)

Je auto waarschuwt zodra je slingert

Deze slimme veiligheidsvoorziening waarschuwt je met een piepsignaal en een weergave op het instrumentenpaneel, zodra je auto van rijbaan dreigt te wisselen zonder dat je de richtingaanwijzer hebt ingeschakeld.
It switches the beam for you
Automatic High Beam (AHB)

Bedient de verlichting voor jou

Voor meer ontspannen rijden in het donker wordt het grootlicht automatisch omgeschakeld naar dimlicht, zodra een tegenligger wordt waargenomen. Zodra deze is gepasseerd, schakelt AHB weer terug naar grootlicht. Hierdoor hoef je je hand niet van het stuur te nemen om handmatig te schakelen tussen groot- en dimlicht.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze veiligheidsvoorziening maakt gebruik van radarsensoren om te checken of zich voertuigen in je blinde hoeken bevinden. Wanneer je van rijbaan wilt wisselen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de betreffende buitenspiegel en klinkt er een akoestisch signaal.
Reversing with confidence
Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Zelfverzekerd achteruitrijden

Zodra radarsensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen terwijl je de auto in zijn achteruit hebt gezet, verschijnt er een waarschuwing op het multi-informatiedisplay, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingslampje op in beide buitenspiegels.
See the car from every angle
Multi Around Monitor

Voor perfect zich rondom de auto

Lastige parkeermanoeuvres worden een fluitje van een cent dankzij camera’s voor, achter en aan de zijkant van de auto, inclusief een helicopterview. Ze tonen je bovendien wat zich in je dode hoeken bevindt en of er een voertuig of voetganger achter langs je auto beweegt.
Parking made easier
Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Moeiteloos parkeren

Om een botsing tijdens het parkeren te voorkomen, klinkt er een zoemer en licht er een waarschuwingssignaal op zodra de sensoren voor of achter een obstakel dichtbij waarnemen. Ook wordt de acceleratie begrensd als je ongewild het gaspedaal diep intrapt.
A cabin with a protective shell
Reinforced Impact Safety Evolution (RISE) Body

Een interieur met een kooiconstructie

De Outlander PHEV is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er werkelijk op aankomt.
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting