Plug-in hybride technologie

De Outlander PHEV is een plug-in hybride EV. Hij is uitgerust met een zeer zuinige 2.4-liter benzinemotor en twee geavanceerde elektromotoren (EV). Dit is niet zomaar een technische revolutie, het is EV-olutie.

PLUG-IN HYBRID EV

Wat is een plug-in hybride EV?

Een hybride voertuig maakt gebruik van zowel een benzinemotor als een interne aandrijfaccu als belangrijkste energiebron, maar de accu kan alleen worden opgeladen wanneer het voertuig in beweging is.

Een elektrisch voertuig (EV) wordt alleen aangedreven door een accu, maar kan eenvoudig worden opgeladen via een stopcontact of laadpaal.

Een plug-in hybride elektrisch voertuig (PHEV) heeft een benzinemotor en een aandrijfaccu die kan worden opgeladen via een stopcontact of laadpaal. Je kunt deze auto dus niet alleen gemakkelijk opladen, je profiteert van twee soorten aandrijving die optimaal samenwerken.

Geniet vandaag van de technologie van morgen

De benzinemotor in de Outlander PHEV levert conventionele aandrijfkracht wanneer dit wordt gevraagd. De twee elektromotoren zorgen voor stillere, zuinigere rijeigenschappen. De geavanceerde technologie van de Outlander PHEV schakelt naadloos over tussen beide krachtbronnen, voor de meest efficiënte prestaties.

Drive Modes

Je vraagt je af of de Outlander PHEV de juiste auto voor jou is?

Zie hoe de twee elektromotoren en de benzinemotor samenwerken, ongeacht wat voor soort rit je maakt.
Charge the battery as your drive
Terugwinning van remenergie

Laad de accu op terwijl je rijdt

Zodra de auto wordt afgeremd, wordt automatisch bewegingsenergie opgewekt. Om je te helpen de accu voldoende opgeladen te houden, maakt de Outlander PHEV gebruik van deze energie. Met andere woorden: de elektromotoren winnen bewegingsenergie van de auto terug, die anders verloren zou gaan in de vorm van warmte in de remschijven. Met een schakelflipper aan het stuur kun je eenvoudig de hoeveelheid energie instellen die je terugwint. Je hebt keuze uit zes instellingen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Een ander voordeel van deze innovatieve technologie is dat het meer eco-vriendelijk is: je hoeft minder vaak gebruik te maken van de benzinemotor.
Total control at your fingertips
EV Priority

Totale beheersing binnen handbereik

Je kunt ervoor kiezen om volledig elektrisch te rijden met de Outlander PHEV, door de EV Priority-schakelaar te bedienen. In dat geval rijd je niet alleen goedkoper per kilometer, de auto rijdt ook vrijwel geruisloos. Stel je eens voor: ’s morgens vroeg in alle stilte door de ontwakende stad rijden of over een rustige buitenweg, zonder mens of dier te storen.

Lage CO₂-uitstoot

Een SUV met ultralage CO₂-uitstoot

Omdat de Outlander PHEV vaker gebruik maakt van elektrische aandrijving is hij aanzienlijk groener, met een ultralage CO₂-uitstoot van slechts 40g/km (NEDC) en 46g/km (WLTP).
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting