Rijdynamiek

De OUTLANDER PHEV werd ontworpen om zich aan te passen aan elk aspect van je leven. Of het nu om je dagelijkse woon-werkverkeer of om nieuwe avonturen gaat, de OUTLANDER PHEV is er klaar voor.

Het potentieel van een SUV

Op alles voorbereid

De OUTLANDER PHEV heeft alle voordelen die je zou verwachten van een SUV: een hoge rijpositie en een grote bodemvrijheid, zodat hij even goed uit de voeten kan op slechte wegen of oneffen terrein. Hij biedt een krachtige acceleratie en een stabiele, responsieve wegligging, en met zijn ruime interieur en grote kofferruimte is deze SUV veelzijdiger dan ooit tevoren.

Twin Electric Motors

Doelgerichte 4WD-prestaties

De OUTLANDER PHEV is uitgerust met twee technologisch geavanceerde elektromotoren: de ene op de voor- en de andere op de achteras. Dit zorgt voor een doelgerichter aandrijfvermogen en een topsnelheid van 135 km/u in zuivere EV-modus. De auto biedt ook een soepeler rijgedrag omdat er geen schokken zijn tijdens het schakelen, en hij is vrijwel geruisloos.

S-AWC (Super All Wheel Control)

Buitengewoon stabiel

De OUTLANDER PHEV is het enige voertuig dat beschikbaar is met een Twin Motor 4WD-systeem dat in tandem werkt met Mitsubishi’s unieke geïntegreerde controlesysteem voor de voertuigdynamiek, de S-AWC (Super All Wheel Control). De motoren voorin en achterin regelen optimaal de aandrijf- en remkracht van elk wiel, iets wat conventionele 4WD-voertuigen nooit zouden kunnen. Daardoor biedt de OUTLANDER PHEV een betere stabiliteit en controle in alle omstandigheden.

Meer over de S-AWC-technologie

Ons unieke geïntegreerde controlesysteem voor de voertuigdynamiek, de S-AWC, staat garant voor een voorspelbaar rijgedrag en betere prestaties dankzij een combinatie van actieve giercontrole (Active Yaw Control of AYC), actieve stabiliteitscontrole (Active Stability Control of ASC) en een antiblokkeersysteem (ABS).

Active Yaw Control (AYC)

Beter bochtenwerk

De Active Yaw Control (AYC) verbetert het bochtenwerk door de aandrijf- en remkracht optimaal te verdelen over de linker- en rechterwielen.

Active Stability Control (ASC)

Stabiel in alle omstandigheden

De Active Stability Control (ASC) helpt de bestuurder om de controle te houden. Wanneer het systeem waarneemt dat niet elk wiel een optimale grip kan bewaren op een glad wegdek of door een plotse stuurbeweging, wordt remkracht uitgeoefend op een of meerdere wielen en wordt het motorvermogen automatisch aangepast, zodat je de auto onder controle kunt houden.

Anti-lock Brake System (ABS)

Geen geblokkeerde remmen

Het antiblokkeersysteem (ABS) voorkomt dat de wielen blokkeren bij een noodstop of wanneer je moet remmen op een glad wegdek. Zo kan de bestuurder de controle behouden en mogelijke obstakels ontwijken en/of botsingen voorkomen.

Drive Mode-schakelaar

Meer tractie wanneer het nodig is

Verbeter de offroadtr actie van de OUTLANDER PHEV nog meer met de nieuwe Drive Mode-schakelaar op de middenconsole. Druk op de knop tot de gewenste modus op het multifunctionele scherm van het dashboard verschijnt. Je kunt kiezen uit de instellingen Sport, ECO, Normal, Snow of Lock.

Prestaties

Optimale prestaties

Elektromotoren op elke as en een krachtige benzinemotor werken in harmonie samen voor optimale prestaties. Voeg daar de Super All Wheel Control (S-AWC) aan toe voor verbeterde tractie en stabiliteit, en je ervaart rijplezier van een heel ander niveau met de OUTLANDER PHEV.

Advanced Driver Assistance System (ADAS)

Technologie voor allround veiligheid

De geavanceerde veiligheidstechnologie ondersteunt een veiligere, zelfverzekerdere rijstijl, zowel op de weg als bij het parkeren, dag en nacht.  Van intelligente sensoren die je omgeving in kaart brengen en je voor gevaren waarschuwen, tot actieve rijondersteuning en een uitmuntende passieve bescherming: de OUTLANDER PHEV biedt een optimale veiligheid over de hele lijn.

Voorruitverwarming

Helder zicht in een oogwenk

Verwarmbare draden in de voorruit zorgen ervoor dat het glas snel ontwasemd of ontdooid wordt. Je zult dus veel sneller een helder zicht hebben dan wanneer je de ontwasemings-/ontdooiingsfunctie van de verwarming gebruikt.

Electronic Parking Brake (EPB) / Brake Auto Hold (BAH)

Geen gedoe meer met de handrem

De Electronic Parking Brake (EPB)-schakelaar vervangt de traditionele hendel. Trek de schakelaar naar omhoog om de handrem vast te zetten en druk hem naar beneden om hem los te maken. Dankzij de Brake Auto Hold (BAH) wordt het gebruik van de handrem bij stop-startverkeer kinderspel.

Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting