Geavanceerde veiligheid

De L200 heeft doorheen de jaren een stevige reputatie opgebouwd als betrouwbare, robuuste lichte bedrijfswagen. De nieuwe L200 is uitgerust met een hele reeks intelligente functies die de veiligheid van de passagiers en de bestuurder naar een heel nieuw niveau tilt.

Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Voorkom parkeerschade

Om kleine botsingen bij het parkeren te helpen voorkomen, klinkt er een zoemer en gaat er een waarschuwingslampje aan op het dashboard wanneer sensoren vlak bij een obstakel op je weg waarnemen. Het motorvermogen wordt automatisch beperkt wanneer je per ongeluk het gaspedaal indrukt.

Blind Spot Warning System (BSW)

Veiliger uitwijken en van rijstrook veranderen

Sensoren op de bumpers detecteren of er zich iets in je dode hoeken bevindt. Als het systeem iets waarneemt, begint een verklikkerlichtje in de buitenspiegel te knipperen. Met de Lane Change Assist (LCA) hoor je een waarschuwingsbliep wanneer je de richtingaanwijzer inschakelt en er een andere auto nadert.  

Multi Around Monitor

Moeiteloos parkeren

Dankzij kleine camera’s verspreid over de L200 kun je de voorkant, de achterkant en de zijkanten van je voertuig in de gaten houden. Met de verzamelde gegevens kan de Multi Around Monitor ook een beeld van het voertuig vanuit vogelperspectief creëren, zodat je jezelf kunt oriënteren en veiliger kunt parkeren.

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Vrije weg voor je

Wanneer dit intelligente veiligheidssysteem denkt dat er verderop een botsing met een auto of een voetganger dreigt, vertraagt het automatisch je voertuig.

Rear-Cross Traffic Alert (RCTA)

Voor zelfverzekerd achteruitrijden

Als er een voertuig achter je waargenomen wordt wanneer je achterwaarts uit een parkeerplaats of een oprit wilt rijden, begint een verklikkerlichtje in de buitenspiegel te knipperen. Tegelijkertijd hoor je een waarschuwingssignaal en verschijnt er een bericht op het multifunctionele beeldscherm op het dashboard.

7 SRS Airbag System

Optimale bescherming voor alle inzittenden

De L200 is uitgerust met 7 airbags. Het systeem bestaat uit frontale airbags, zijdelingse airbags voorin, gordijnairbags en zelfs een knieairbag voor de bestuurder, zodat alle inzittenden beschermd zijn.

RISE-carrosserie

Gepantserd reizen

De L200 is gebouwd rond een Reinforced Impact Safety Evolution (RISE)-carrosserie. In dit ontwerp worden op strategische punten versterkingen aangebracht om de energie bij een botsing te helpen sturen en absorberen. Je passagiers en jij zitten dus in een beschermende cocon.

Stijve lichtgewicht carrosserie

Nog meer bescherming

De carrosserie van de L200 is buitengewoon robuust en tegelijk licht dankzij het overvloedige gebruik van plaatstaal met een hoge treksterkte. Samen met de RISE-carrosserie draagt dit bij tot een grotere veiligheid voor de inzittenden.

Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting