Veiligheid

De L200 heeft een reputatie hoog te houden als een betrouwbare, robuuste, lichte bedrijfswagen. Daarnaast biedt hij een uitgebreid pakket slimme voorzieningen dat de veiligheid van de bestuurder en passagiers een geheel nieuwe dimensie geeft.
L200 on a rocky mountain

Active Stability & Traction Control (ASTC)

Zodra je de controle verliest, corrigeert de auto zichzelf

Active Stability & Traction Control maakt gebruik van ingebouwde sensoren om de bewegingen van de auto te analyseren en vast te stellen wanneer de bestuurder de controle over het voertuig dreigt te verliezen. Door het motorvermogen automatisch aan te passen en remkracht te sturen naar de betreffende wielen, helpt ASTC de bestuurder de auto onder controle te houden. Dit doet het systeem door doorslippende wielen af te remmen, voor soepel wegrijden en accelereren in een rechte lijn.
Een remsysteem voor de remmen

ABS met Electronic Brakeforce Distribution (EBD)

Een remsysteem voor de remmen

ABS helpt voorkomen dat de wielen blokkeren tijdens een noodstop. De L200 beschikt daarnaast over Electronic Brakeforce Distribution (EBD) elektronische remkrachtverdeling. Dit systeem verdeelt de remkracht automatisch optimaal over alle vier de wielen voor een maximale remvertraging onder alle omstandigheden.

Trailer Stability Assist (TSA)

Zelfverzekerd rijden met een aanhanger of caravan

Trailer Stability Assist verbetert de stabiliteit van de auto bij het trekken van een aanhanger of caravan. Zodra het systeem een slingerbeweging van de auto waarneemt, past het automatisch het motorvermogen aan en de remkracht naar elk wiel, om zowel de auto als de aanhanger onder controle te houden.

Lane Departure Warning (LDW)

Je auto waarschuwt zodra je slingert

Wanneer je harder rijdt dan 65 km/u en je auto wisselt van rijbaan zonder dat je de richtingaanwijzer bedient, neemt LDW dit waar via een camera op de voorruit. Deze slimme veiligheidsvoorziening waarschuwt je met een akoestisch signaal en een waarschuwingslampje op het dashboard.

Hill Start Assist (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Het systeem houdt automatisch de remmen tot twee seconden vast totdat je het gaspedaal intrapt.

Reinforced Impact Safety Evolution (RISE) Body

Ontworpen om je te beschermen

De L200 is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er werkelijk op aankomt.

Robuuste lichtgewicht carrosserie

Een kooiconstructie biedt je bescherming

De carrosserie van de L200 is bijzonder stijf en tegelijk licht, dankzij de overvloedige toepassing van plaatstaal van hoge treksterkte. Ook dit draagt bij aan botsveiligheid van hoog niveau.

7 SRS airbags

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de L200 uitgerust met 7 SRS airbags. Het systeem bestaat uit front- en zijairbags, gordijnairbags en een knie-airbag voor de bestuurder.

Instelbare snelheidsbegrenzer

Houdt de snelheid vast die je kiest

Dit systeem voorkomt dat je de snelheid overschrijdt die je hebt ingesteld. Bij overschrijding word je hierop gewezen met een waarschuwing op het dashboard en een akoestisch signaal. Let op: bij het afdalen van een steile helling kan het voorkomen dat je moet bijremmen om overschrijding van de gekozen snelheid te voorkomen. 
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting