Rijdynamiek

De Eclipse Cross werd ontworpen om je de ultieme rijervaring te bieden. De turbomotor met rechtstreekse inspuiting biedt krachtige prestaties en de permanente vierwielaandrijving zorgt voor meer stabiliteit en een nog beter bochtengedrag.

Super All Wheel Control (S-AWC)

Buitengewoon stabiel

De geavanceerde permanente vierwielaandrijving stuurt de aandrijf- en remkrachten op elk wiel. Dat resulteert in een gerichter aandrijfvermogen, een beter bochtengedrag en een grotere stabiliteit in alle rijomstandigheden. Dit geïntegreerde systeem combineert de Active Yaw Control (actieve giercontrole) , Active Stability Control (actieve stabiliteitscontrole) en het antiblokkeersysteem (ABS).

Meer over Super All Wheel Control

Betere wegligging

Active Yaw Control (AYC)

De Active Yaw Control is een uniek systeem dat wij uitgevonden hebben. Het gebruikt de remmen om het koppel optimaal te verdelen over de linker- en rechterwielen en zorgt zo voor een beter bochtengedrag. Je houdt dus altijd de controle, zelfs als je te hard remt of accelereert.

Stabiel in alle omstandigheden

Active Stability Control (ASC)

De Active Stability Control gebruikt sensoren om de verplaatsing van het voertuig te analyseren en alle onstabiele bewegingen te registreren. Vervolgens verdeelt het systeem automatisch koppel en remkracht over de linker- en rechterwielen om de stabiliteit te handhaven .

Geen geblokkeerde remmen

Anti-lock Braking System (ABS)

Een antiblokkeersysteem is ontworpen om slippen te voorkomen. Het voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens het remmen, zodat ze altijd grip blijven houden op het wegdek. Onze auto's zijn al jaren uitgerust met ABS.

Offroadmodus

Meer tractie wanneer het nodig is

Verbeter de offroadtractie van de Eclipse Cross nog meer met de nieuwe Drive Mode Selector-schakelaar op de middenconsole. Druk op de knop tot de gewenste modus op het multifunctionele beeldscherm van het dashboard verschijnt. Je kunt kiezen uit de instellingen Auto, Snow en Gravel.

Turbomotor met rechtstreekse inspuiting

Responsief en toch zuinig

De nieuw ontwikkelde 1.5L-turbomotor  maakt handig gebruik van rechtstreekse brandstofinspuiting. Ondanks zijn kleinere omvang is hij responsiever, met een pittige acceleratie en evenveel koppel als een 2.4-liter motor. Hij is ook zuiniger en dus beter voor je portemonnee en het milieu.

Auto Stop and Go-systeem (AS&G)

Bespaar brandstof en verminder je uitstoot

Het Auto Stop & Go-systeem schakelt de motor uit zodra je stilstaat. Zo bespaar je brandstof en verminder je de CO2-uitstoot zonder de elektronische systemen te verstoren. De motor start onmiddellijk opnieuw, zodat je nooit hoeft te wachten.

Head Up Display (HUD)

Meer manieren om op de hoogte te blijven

Op het dashboard net boven het stuur bevindt zich een futuristische Head Up Display (HUD). Die zorgt ervoor dat jij je ogen op de weg kunt houden en tegelijk op de hoogte kunt blijven van belangrijke boordinformatie, zoals de snelheid van het voertuig, de afstand tot je voorligger, of zelfs of er nog een deur open is.

Multi-Information Display

Waarschuwingen tot op de minuut

Tussen de snelheidsmeter en de toerenteller bevindt zich een multifunctioneel lcd-kleurenbeeldscherm. Dat geeft je startinformatie, de status van de Drive Mode en veiligheidswaarschuwingen. Net als de Head Up Display is het zo geplaatst dat het in één oogopslag zichtbaar is voor de bestuurder. Zo hoeft hij zijn ogen amper te bewegen en kan hij zich blijven concentreren op de weg.

Touchpad Controller

Voelt aan als een smartphone

De Touchpad Controller bevindt zich op de middenconsole. Hij werkt als het toetsenbord van een smartphone. Zo kun je door een paar keer te tikken of te swipen het Smartphone Link Display Audio-systeem bedienen om het geluidsvolume en nog veel meer in een mum van tijd aan te passen.

Perfect afgestelde ophanging

Stabiel en soepel weggedrag

De ophanging van de Eclipse Cross werd verfijnd afgesteld om een stabiel en soepel weggedrag te bieden zonder in te boeten aan comfort.

Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting