Veiligheid

Al sinds het ontwikkelen van onze allereerste auto is veiligheid prioriteit nummer 1. De ASX is hiervan een goed voorbeeld. Hij is uitgerust met een uitgebreid pakket slimme voorzieningen die jou bescherming bieden en bijdragen aan veiliger autorijden.

Active Stability Control (ASC)

Zodra je de controle verliest, corrigeert de auto zichzelf

De sensoren van het ASC-systeem registreren doorslippende wielen, waarna het motorvermogen automatisch wordt verminderd en de doorslippende wielen worden afgeremd. Voor maximale veiligheid en voertuigbeheersing.
Alt Text
Hill Start Assist (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Zodra het systeem een hellingshoek vaststelt, houdt het automatische de remmen vast totdat je het gaspedaal intrapt.
Alt Text
Zeven airbags rondom

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de ASX uitgerust met 7 airbags. Bestuurder en voorpassagier beschikken over een frontairbag en de bestuurder heeft een knieairbag voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijairbags en zowel de inzittenden voor als achter genieten bescherming door gordijnairbags, die aan weerszijden van het interieur van voor naar achter lopen.
Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting