Veiligheid

Wij hebben een voortrekkersrol gespeeld in voertuigtechnologie sinds we meer dan 100 jaar geleden auto's begonnen te bouwen. Vandaag zijn al onze auto's uitgerust met intelligente systemen die de veiligheid op de weg verhogen en jou en je passagiers beschermen. 

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Meer veiligheid bij een botsing

Met een combinatie van camera's en laserradarsystemen schat het FCM-systeem je afstand en snelheid ten opzichte van je voorligger in. Als het systeem een risico op een botsing waarneemt, laat het een waarschuwingssignaal weerklinken en vertraagt het automatisch je voertuig.

Lane Departure Warning (LDW)

De auto waarschuwt je wanneer je slingert

Deze slimme functie geeft een geluidssignaal weer en toont een waarschuwing op het dashboard om je te waarschuwen dat je voertuig zijn rijstrook verlaten heeft en je de richtingaanwijzers niet gebruikt hebt. Als een voertuig je langs achteren nadert, waarschuwt de Lane Change Assist (LCA) je met een geluidssignaal en een knipperend verklikkerlichtje in de buitenspiegel. Zo weet je dat je moet wachten voor je van rijstrook verandert.

Automatic High Beam (AHB)

Bedient de koplampen voor jou

Voor meer rijgemak in het donker schakelen de grootlichten automatisch over naar dimlichten wanneer een tegenligger waargenomen wordt. Zodra de tegenligger voorbij is, worden de grootlichten opnieuw ingeschakeld. Je hoeft dus nooit meer je stuur los te laten om de lichten handmatig om te schakelen.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze functie maakt gebruik van radarsensoren om na te gaan of zich voertuigen in je dode hoeken bevinden. Als je van rijstrook wilt veranderen dan gaat er een verklikkerlichtje knipperen in de buitenspiegel die zich het dichtst bij het gevaar bevindt, en klinkt er een geluidssignaal.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Met een gerust hart achteruitrijden

Als de sensoren in de achterbumper een zijdelings naderend voertuig waarnemen nadat je de achteruitversnelling hebt ingeschakeld, verschijnt er een waarschuwing op het multifunctionele beeldscherm, weerklinkt er een geluidssignaal en begint er een verklikkerlichtje te knipperen in beide buitenspiegels.

RISE (Reinforced Impact Safety Evolution)-carrosserie

Ontworpen om jou te beschermen

De ASX maakt gebruik van onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Het koetswerk is op strategische plaatsen voorzien van verstevigingen, die de energie bij een stevige botsing helpen afvoeren en absorberen. Zo verkeren jij en je passagiers in alle veiligheid wanneer het er echt op aankomt .

7-airbags

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimaal te beschermen bij een botsing is de ASX uitgerust met 7 airbags. Bij frontale botsingen worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door frontale airbags, terwijl de bestuurder beschikt over een extra knieairbag. Bij een zijdelingse botsing worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijdelingse airbags, terwijl zowel de voorste als de achterste inzittenden worden beschermd door gordijnairbags die aan de zijkanten van voren naar achteren lopen.

Hill Start Assist (HSA)

Vlot vertrekken op hellingen

Dankzij Hill Start Assist wordt vertrekken op een steile helling kinderspel. Het systeem houdt immers de rem tot twee seconden vast tot je het gaspedaal indrukt. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je achteruitrolt.

Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting