Rijdynamiek

De nieuwe ASX is perfect afgestemd op al je doordeweekse avonturen. Hij is makkelijk te besturen en te parkeren en hij biedt een ongeëvenaarde wegligging in de meest veeleisende omstandigheden.

Oprijhoek/Afrijhoek

Klimmen maar

Het koetswerk van de ASX werd ontworpen om moeiteloos steile hellingen te kunnen oprijden. Ook het wegrijden van een helling vormt voor de ASX geen enkel probleem.

Schakelpeddels

Snel en soepel schakelen

Dankzij sportieve schakelpeddels in F1-stijl op de stuurkolom kun je letterlijk met je vingertoppen schakelen. Je kunt dus je handen aan het stuur houden en beter de controle bewaren.

Auto Stop and Go System (AS&G)

Bespaar brandstof en verminder uitstoot

Het Auto Stop & Go-systeem schakelt de motor uit zodra je stilstaat. Zo bespaar je brandstof en verminder je de CO2-uitstoot zonder de elektronische systemen te verstoren. Zodra je het gaspedaal indrukt, start de motor opnieuw, zodat je weer verder kunt. 

Cruise control

Extra ontspannen tijdens lange ritten

Met de Cruise Control kun je automatisch de snelheid van je auto handhaven zonder dat je je voet op het gaspedaal hoeft te houden. Dat maakt lange ritten veel relaxter. Om de Cruise Control uit te schakelen hoef je enkel het rempedaal in te duwen.

Nieuwe 2.0-liter benzinemotor

Krachtig en zuinig in één

De ASX is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 2.0-liter MIVEC*-motor met 16 kleppen en 4 cilinders in lijn . Hij is beschikbaar met een manuele 5-versnellingsbak of een CVT-automaat. Beide versies zijn uitgerust met het Auto Stop & Go-systeem. De motor levert genoeg vermogen voor sportieve prestaties, terwijl het lichtere aluminium motorblok voor een grotere brandstofefficiëntie zorgt.

 

*Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control-systeem

SUV-eigenschappen

Moeiteloos over verkeersdrempels

De ASX heeft alle voordelen van een SUV. Door de hoge rijpositie zie je meer van de rijweg. En dankzij zijn grote bodemvrijheid hoef je je geen zorgen te maken over ondergelopen straten, verkeersdrempels of kuilen in de weg.

Raadpleeg de brochure voor de volledige uitrusting