10/2019

Maak uw auto winterklaar in 4 eenvoudige stappen

1. Winterbanden

Of u nu veel of weinig rijdt, winterbanden zijn altijd een goed idee. Zodra het kwik onder de 7 graden Celsius zakt, geven ze onder alle omstandigheden (droog, nat, ijzel of sneeuw) meer grip dan zomerbanden. En door hun speciale profiel kunnen ze bij regenweer sneller water afvoeren en klauwen ze zich vast in de sneeuw in plaats van door te slippen. Niet alleen de wegligging vaart daar wel bij, maar het bespaart u vooral angstige momenten bij het remmen op sneeuw en nat. U kan steeds bij uw Mitsubishi verdeler terecht voor de nodige informatie en de plaatsing van uw winterwielen aan scherpe voorwaarden.

2. Laat uw airco nakijken

Het klinkt op het eerste gezicht misschien raar, maar uw airco is ook in de winter heel belangrijk. Omdat het aircosysteem namelijk de binnenstromende lucht ontvochtigt, helpt ze om uw ruiten dampvrij te houden en om een beslagen voorruit snel te ontwasemen. Maar na een hete zomer waarin het systeem overuren heeft moeten werken, is het verstandig om te laten nakijken of uw airco nog in optimale gezondheid verkeert. Uiteraard kan uw Mitsubishi-verdeler dit voor u doen.

3. Vloeistoffen

U heeft in de zomer uw ruitensproeiers waarschijnlijk niet zo veel gebruikt, maar in de winter heeft u ze doorgaans vaker nodig om vuil en aankoekend strooizout van uw voorruit te verwijderen. Kijk daarom zeker na of er nog voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir onder de motorkap zit, of laat uw Mitsubishi-verdeler het voor u nakijken bij een onderhoudsbeurt. Hij kan u een vorstbestendig product aanbieden voor een interessante prijs.

4. Ga voorbereid de weg op

In de winter wordt u met ongemakken geconfronteerd waar u in de zomer geen last van hebt. Zorg daarom dat u rond deze tijd van het jaar een ijskrabber in uw wagen legt om een aangevroren voorruit schoon te maken, zorg dat u warme kleren bijhebt voor noodgevallen en vergeet ook het verplichte fluo hesje niet aan boord te hebben. Zorg ook dat u start- en sleepkabels bij u hebt. Uw betrouwbare Mitsubishi heeft ze niet nodig, maar u kan er wel iemand anders mee uit de nood helpen. Neem tot slot ook een ontdooimiddel mee in uw jas of tas voor als de deurrubbers zouden vastvriezen terwijl de auto in ijzige koude geparkeerd staat. Bestuurders van een Outlander PHEV zullen dat probleem trouwens niet tegenkomen: zij kunnen hun verwarming van op afstand inschakelen met hun smartphone zodat alles ontdooid is en het interieur lekker opgewarmd is voor het instappen: heerlijk!