06/2019

“Ecologisch rijden wordt een spelletje”

We spraken met Jaimy Van Poucke, Fleet Manager Brenntag Benelux, die een weekje met de Outlander PHEV mocht rijden. Of hij overtuigd is? “Absoluut!”

Mijnheer Van Poucke, hoe heeft u de week aan het stuur van de Outlander PHEV ervaren?

JVP: “Ik vond de auto bijzonder indrukwekkend. Hij rijdt oprecht heel aangenaam, maar ook het comfort wist me te overtuigen, net zoals het design trouwens. Een collega heeft zelf al (privé) een Outlander PHEV gekocht en is in de wolken.”

En hoe vielen uw verbruikscijfers mee?

JVP: “Ik woon op een dikke 15 kilometer van het werk en laad thuis niet bij. Die 30 kilometer legde ik af met een gemiddeld verbruik van 1 l/100 km: wat een fantastische ervaring! Ik betrapte mezelf erop dat ik steeds meer een sport begon te maken van het ecorijden. Daarbij helpt het slimme informatiedisplay in het instrumentenbord heel goed. Ik ben ook heel actief aan de slag gegaan met de regeneratiefunctie via de peddels aan het stuur.”

Dus u voelt er wel iets voor om de Outlander PHEV toe te voegen aan het wagenpark van uw bedrijf Brenntag?

JPV: “We zijn al bezig met een informatieronde naar de nodige herlaadinfrastructuur. We willen namelijk dat onze mensen hier op kantoor kunnen opladen, maar als we een hele reeks van dit soort auto’s op de baan brengen, volstaan een paar gewone stekkers uiteraard niet. Onze elektriciteitscabine wordt aangepast om met hoge vermogens overweg te kunnen, zodat onze installatie ook ‘future proof’ is. We gaan bovendien een groene parkeerzone inrichten voor klanten en leveranciers met plug-in hybride en elektrische auto’s.”