Onze geschiedenis

04/2019

Mitsubishi Motors bouwt al meer dan honderd jaar lang auto’s: de eerste Mitsubishi Model A werd geassembleerd in 1917. Van in het begin heeft de Japanse autobouwer volop ingezet op vooruitstrevende technologie. Reeds in 1937 maakte het merk met de PX33 zijn eerste vierwielaan-gedreven auto. Het merk heeft sindsdien altijd zijn technologische voorsprong weten te behouden. Zo bracht het in 1982 de ondertussen legendarische terreinwagen Pajero op de markt, die doorheen zijn generaties regelmatig werd bekroond tot “4x4 van het Jaar” en die het merk ook vele overwinningen opleverde in de beroemde Parijs-Dakarrally.


Nog meer verrassend is misschien wel dat Mitsubishi zijn eerste elektrische voertuig al in 1947 op de markt bracht. Het merk is altijd al blijven geloven en investeren in elektrische aandrijving, zodat het in 2009 als eerste constructeur ter wereld een elektrische auto voor massaproductie lanceerde: de i-MiEV.


Het model waarin al die kennis samenkomt is de plug-in hybride Outlander PHEV. Net zoals de Pajero is het een grote SUV met een intelligente vierwielaandrijving, en net zoals de iMiEV mag hij uit- pakken met een van de meest vooruitstrevende elektrische aandrijf-lijnen ter wereld. Zijn batterij van 13,8 kWh laat hem tot 54 kilometer lang zuiver elektrisch rijden, waarna zijn benzinemotor van 2,4 liter het stokje overneemt. Hij is de enige grote SUV met een CO2-uitstoot van 40 g/km (NEDC) en 46 g/km (WLTP) en een vanafprijs van 40.990 euro BTWi op de markt, en het merk heeft nog veel interessant nieuws in de pijplijn…