Fiscaliteit - 2020, een kanteljaar

04/2019

Outlander PHEV – de best verkochte plug-in hybride van Europa


Het model uit ons gamma dat de fleetklant het meest zal aanspreken, is de Outlander PHEV. Hij verenigt schijnbaar onverzoenbare troeven, zoals een ruim interieur in het koetswerk van een knappe SUV of elektrische vierwielaandrijving en een bijzonder lage CO2-uitstoot van 40 g/km (NEDC) en 46 g/km (WLTP), terwijl zijn prijskaartje toch bijzon- der bescheiden blijft.


Het nieuwe mobiliteitsbudget laat werknemers en werkgevers toe om hun autofiscaliteit te optimaliseren door hun bedrijfswagen in te ruilen voor alternatieve vervoersmiddelen of een auto met een lagere CO2-uitstoot. Wie gewoon is aan een ruime gezinswagen, kan met de Outlander PHEV gebruik maken van dit gunstregime zonder compro-missen te moeten sluiten.


2020: kanteljaar


Voor wie het nog niet wist: in 2020 veranderen de criteria voor de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens radicaal. Voor heel wat bestaande modellen zakt de fiscale aftrekbaarheid met grote sprongen.


De Outlander PHEV ontspringt de dans echter en blijft zoals vandaag voor 100 procent aftrekbaar. Dat komt omdat zijn CO2-uitstoot lager ligt dan 50 g/km terwijl zijn grote batterij maakt dat hij door de Belgische fiscus niet wordt beschouwd als een “nephybride”. Hij is niet de enige auto op de markt die aan deze criteria voldoet, maar is wel met voorsprong de ruimste plug-in hybride op de markt met zo een interessante instap-prijs. Bovendien is ook het Voordeel Alle Aard voor werknemers bijzonder laag.